Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdemu zdarzył się kiedyś nieudany wypiek. Ja ostatnio w połowie pieczenia doszłam do wniosku, że nie dodałam do ciasta cukru ;) Wypiek został zamrożony i po jakim czasie zrobiłam z niego wspaniałe rumowe bajaderki
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 66
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 265
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 66
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 265
Składniki
Rodzynki i żurawinę zalewamy rumem. Odstawiamy na 15 minut. Ciasto kruszymy na drobne kawałki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki mieszamy (łącznie z rumem, którym zalane były bakalie). Razem mieszamy i zagniatamy. Formujemy kulki lub inny kształt za pomocą foremek. Obtaczamy w gorzkim kakao lub pokruszonych liofilizowanych truskawkach. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Zamiast ciasta można użyć herbatników. Jeśli kulki się nie kleją, dodajcie więcej dżemu.