Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast lodów - ciasto. Na bazie twarogu, na kruchym spodzie z dodatkiem kakao. A na wierzchu banany przykryte przezroczystą polewą i polane nutellą.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24857
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24857
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Składniki
Mąkę, masło, kakao i 90g cukru zagnieść. Następnie rozwałkować i rozłożyć na dużej blasze (takiej największej z wyposażenia piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Mocno przycisnąć i ponakłuwać widelcem. Odstawić w zimne miejsce.
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. 4 banany obrać i zmiksować razem z jogurtem, łyżką soku cytrynowego i cukrem wanilinowym. Puree bananowe połączyć z 300g cukru i twarogiem. Kolejno dodawać jajka i budynie w proszku. Masę serową rozprowadzić na kruchym spodzie. Piec ok. 60 minut. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i ostudzić.
Pozostałe banany obrać, przekroić wzdłuż na pół i skropić pozostałym sokiem cytrynowym, a następnie ułożyć na cieście. Przygotować polewę wg przepisu na opakowaniu dodając 20g cukru i polać nią ciasto. Można też użyć jasnej np. cytrynowej galaretki rozpuszczonej w 250ml wody. Nutellę podgrzać i ozdobić nią ciasto. Smacznego :)