Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne ciasto bez pieczenia. Przepis pochodzi z książki którą dostałam kilka lat temu w prezencie ślubnym. Chętnie i często korzystamy.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326875
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12153
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17091
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326875
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12153
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17091
Składniki
Galaretki przygotować w dwóch osobnych szklankach z połowy ilości wody podanej na opakowaniu. Miękkie masło utrzeć z pudrem na puch, dodać żółtka i roztarte banany. Na koniec wlać jedną wystudzoną galaretkę. Herbatniki namoczyć w letnim mleku, ułożyć w blaszce. Na herbatniki wylać ciasto bananowe. Ciasto lekko schłodzić , potem zalać galaretką. Gotowe ciasto wstawić do lodówki aby galaretka stężała.