Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe biszkopty dla dzieci
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1024
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3202
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 637
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1024
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3202
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 637
Składniki
Przygotowanie: Jajka w temperaturze pokojowej, starannie oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, kiedy trzymają się ścian naczynia dodawać partiami cukier, stale miksując. Do białek dodawać po jednym żółtku, miksować do połączenia składników na niskich obrotach miksera. Mąki przesiać przez sito, dodawać partiami do masy jajecznej. Składniki wymieszać w jednym kierunku bardzo delikatnie za pomocą łopatki lub drewnianej łyżki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać biszkopciki o dowolnej wielkości. Piec przez 12-18 minut w temperaturze 170 °C kontrolując boki biszkoptów. Wystudzić na kratce. Przechowywać w metalowej puszce. Smacznego