Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekne dekoracje,które mozna samemu wykonac w domu.Zapraszam równiez na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 214
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 321
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 299
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 214
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 321
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 299
Składniki
Polecam zobaczyc filmik,gdzie jest mnóstwo wskazówek. Bialka oddzielic starannie od zóltek.Bialka podgrzewany na kapieli wodnej z cukrem.Gdy cukier nam sie rozpuscil i nie czujemy go miedzy palcami wtedy nasza masa jest odpowiednio podgrzana ,dajemy do czystej i suchem misy mikksera i ubijamy przez 10 min.na najwiekszych obrotach.Bialko powinno byc lsniace i bardzo sztywne.
Wyciskamy bezy ,mozemy zafarbowac i na slomkach papierowych lub na patyczkach do szaszlyków wyciskamy ,szprycujemy lizaki.Bezy suszymy przez ok.2 godz.termoobieg 95-100 stopni maksymalnie.W filmie tym pokazuje tez jak zrobic labedzia.Zapraszam!