Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo kruche beziki. Spróbujcie koniecznie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Następnie po łyżce dodawać cukier. Po każdym dodaniu cukru, przez chwilę miksować, żeby cukier się rozpuścił. Kiedy piana będzie już gęsta, wcisnąć kilka kropel soku z cytryny i wsypać zmielone migdały.
Wymieszać delikatnie łyżką. Gotową masę, przełożyć do rękawa cukierniczego. Wyciskać beziki na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Można też wykładać łyżką. Bezy suszyć w piekarniku, nagrzanym do 100 stopni z termoobiegiem, 1,5 godziny. Po tym czasie, uchylić drzwiczki piekarnika i suszyć jeszcze pół godziny.