Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co powiecie na fajny sprawdzony i wymyślony prze ze mnie przepis na bezy? Są idealne chrupiące i bardzo smaczne zniknęły w mgnieniu oka, nie zdążyłam się obejrzeć a już mi zjedli, ale to nic najważniejsze że im smakowały bo dodałam do nich.....ale to już tajemnica dowiecie się z przepisu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5789
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5789
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 265
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy białka są dość ubite dodawać po łyżce cukru i nadal ubijać mikserem na najwyższych obrotach.
Jak już piana jest ubita i nie czuć kryształków cukru, jest błyszcząca dodać ocet lub sok z cytryny, wiórki i mąkę ziemniaczaną.
Wszystko razem zmiksować do połączenia się składników. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą rękawa cukierniczego lub kto jak chce wyciskać małe bezy.
Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 110 stopni i suszyć przez godzinę. Upieczone wyjąć z papierem na kratkę i ostudzić.
Takie bezy mogą być ozdobą ciasta lub jako deser do kawy.