Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami prostym przepisem na - sernik na zimno. Jest łatwy w przygotowaniu, a po za tym bardzo smaczny. Polecam do popołudniowej kawy jak również na święta wielkanocne.
tortownica, mikser, garnuszek, miska, łyżka,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 99
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2086
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 99
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2086
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Składniki
Ciasto w przekroju gotowe do podania.
Serki homogenizowane utrzeć razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Serki połączyć z ubitą na sztywno śmietaną 30 %. Żelatynę spożywczą rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, wystudzić a następnie wlać do masy serowej i wymieszać. Do masy dodać rodzynki zalane wcześniej gorącą wodą i odsączone. Boki tortownicy o średnicy 22 cm, leciutko wysmarować masłem. Masę przełożyć do tortownicy, włożyć do lodówki na 1,5 - 2 godzin. W między czasie galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Sernik wyjąc z lodówki, na wierzchu ułożyć plasterki banana i zalać ostudzoną lekko tężejącą galaretką. Ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Rada; banany możemy zastąpić ananasem. przygotowanie + czas chłodzenia, szklanka o pojemności 250 ml,