Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój urodzinowy tort :), na bazie migdałów i alkoholu mmmmmmniam
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4820
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9209
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4820
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9209
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Składniki
Biszkopt odwrócić do góry nogami, przekroić na 3 blaty, nasączyć wymieszanymi alkoholami. Ubić śmietankę ze śnieżką, pod koniec dodając rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Migdały uprażyć na patelni, odstawić do ostygnięcia. Biszkopty pokroić na małe kawałki.
Odłożyć trochę bitej śmietany i migdałów do dekoracji. Wymieszać ubitą śmietanę z biszkoptami i migdałami, przełożyć biszkopta, udekorować według uznania.