Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój urodzinowy tort :), na bazie migdałów i alkoholu mmmmmmniam
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Biszkopt odwrócić do góry nogami, przekroić na 3 blaty, nasączyć wymieszanymi alkoholami. Ubić śmietankę ze śnieżką, pod koniec dodając rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Migdały uprażyć na patelni, odstawić do ostygnięcia. Biszkopty pokroić na małe kawałki.
Odłożyć trochę bitej śmietany i migdałów do dekoracji. Wymieszać ubitą śmietanę z biszkoptami i migdałami, przełożyć biszkopta, udekorować według uznania.