Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój urodzinowy tort :), na bazie migdałów i alkoholu mmmmmmniam
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30829
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3595
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3283
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30829
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3595
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3283
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Składniki
Biszkopt odwrócić do góry nogami, przekroić na 3 blaty, nasączyć wymieszanymi alkoholami. Ubić śmietankę ze śnieżką, pod koniec dodając rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Migdały uprażyć na patelni, odstawić do ostygnięcia. Biszkopty pokroić na małe kawałki.
Odłożyć trochę bitej śmietany i migdałów do dekoracji. Wymieszać ubitą śmietanę z biszkoptami i migdałami, przełożyć biszkopta, udekorować według uznania.