Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt czekoladowy to znakomita podstawa do tworzenia pysznych tortów. Świetnie smakuje z kremem śmietankowym czy kokosowym, a do tego różnymi owocami – wiśniami, borówkami czy malinami.
Wymiary: tortownica 24 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Jajka w całości wbij do dużej miski. Dodaj cukier i zmiksuj na puszystą jasną masę. Może to potrwać nawet kilka minut. W osobnej misce wymieszaj mąkę pszenną z kakao. Zmniejsz obroty miksera i dodaj 5 łyżek wody. Ponownie zmiksuj krótko. Dodawaj stopniowo przygotowane produkty sypkie. Mieszaj szpatułką albo łyżką tylko do połączenia składników.
Przelej przygotowaną masę na biszkopt czekoladowy do tortownicy o średnicy ok. 24 cm.
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Piecz biszkopt przez około 40 minut lub do suchego patyczka. Zostaw do przestudzenia.