Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt czekoladowy to znakomita podstawa do tworzenia pysznych tortów. Świetnie smakuje z kremem śmietankowym czy kokosowym, a do tego różnymi owocami – wiśniami, borówkami czy malinami.
Wymiary: tortownica 24 cm
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15841
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4797
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 535
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15841
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4797
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 535
Składniki
Jajka w całości wbij do dużej miski. Dodaj cukier i zmiksuj na puszystą jasną masę. Może to potrwać nawet kilka minut. W osobnej misce wymieszaj mąkę pszenną z kakao. Zmniejsz obroty miksera i dodaj 5 łyżek wody. Ponownie zmiksuj krótko. Dodawaj stopniowo przygotowane produkty sypkie. Mieszaj szpatułką albo łyżką tylko do połączenia składników.
Przelej przygotowaną masę na biszkopt czekoladowy do tortownicy o średnicy ok. 24 cm.
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Piecz biszkopt przez około 40 minut lub do suchego patyczka. Zostaw do przestudzenia.