Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieciom zachciało się ciasta z kremem więc szybko wymyśliłam,wyszło bardzo smaczne
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36009
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36009
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto wykonanie :Jajka z cukrem zmiksować na pulchną masę, dodać resztę składników, zmiksować. Wstawić do prodiża wysmarowanego margaryną i wysypanego tartą bułką, piec do suchego patyczka. Upieczone i wystudzone przekroić na 2 placki, posmarować jeden placek kremem budyniowym, nakryć drugim plackiem, polać polewą czekoladową, wstawić do lodówki aby się schłodziło.
Krem wykonanie :1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem, w drugiej 1,5 szklanki mleka rozrobić budyń, wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń. Margarynę zmiksować, dodawać do niej po łyżce wystudzonego budyniu, miksować na pulchną masę.
Polewa wykonanie :Do garnka dodać wszystkie składniki, mieszając aż się rozpuści(nie gotować).