Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 43
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 29
Polecam.
Odsłon: 342
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 116
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 126
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 43
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 29
Polecam.
Odsłon: 342
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 116
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 126
Składniki
!! składniki powinny być w temperaturze pokojowej !! Jajka rozdzielamy na białka i żółtka, białka z szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Po ubiciu dodajemy po jednym żółtku a następnie po łyżce cukru.
W osobnej misce przesiewamy mąki i dokładnie mieszamy. Mąki dzielimy na 3 części i powoli, po jednej dodajemy do masy jajecznej, miksując na najniższych obrotach. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia( dno i boki blaszki smarujemy margaryną i obsypujemy kaszą manną) i wlewamy do niej ciasto. Biszkopt pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C przez około 35 minut. By biszkopt był równy po wyjęciu z piekarnika blachę dwukrotnie rzucamy na szafkę z około 40 cm. Smacznego! :)