Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z bitą śmietaną i owocami
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 89
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 89
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać wodę i sok z cytryny. Dalej ucierać. Następnie dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę, wymieszać z ciastem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto przelać na blaszkę lub do tortownicy. Piec około 30 minut w temperaturze 180*C. Po wyjęciu schłodzić ciasto na kratce.
Śmietanę ubić na sztywno.
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy nam całkowicie stężeje pokroić ją w kostkę. Brzoskwinie lub inne owoce pokroić w kostkę.
Górę ciasta wysmarować dżemem, ułożyć owoce i galaretkę i delikatnie przykryć bitą śmietaną.
Na śmietanie rozłożyć biszkopty i posypać cukrem pudrem.