Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z bitą śmietaną i owocami
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 250
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 250
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać wodę i sok z cytryny. Dalej ucierać. Następnie dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę, wymieszać z ciastem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto przelać na blaszkę lub do tortownicy. Piec około 30 minut w temperaturze 180*C. Po wyjęciu schłodzić ciasto na kratce.
Śmietanę ubić na sztywno.
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy nam całkowicie stężeje pokroić ją w kostkę. Brzoskwinie lub inne owoce pokroić w kostkę.
Górę ciasta wysmarować dżemem, ułożyć owoce i galaretkę i delikatnie przykryć bitą śmietaną.
Na śmietanie rozłożyć biszkopty i posypać cukrem pudrem.