Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne ciasto z brzoskwiniami. Lekki piankowy krem, galaretki i brzoskwinie współgrają tutaj idealnie. Takie ciasto będzie smakować gościom na imprezie, ale również będzie świetnym pomysłem jako dodatek do popołudniowej kawki. Poniżej składniki na formę 38x26 cm.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2281
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1400
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 518
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3563
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1244
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2281
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1400
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 518
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3563
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1244
Składniki
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka osobno wymieszać z olejem. W dużej misce ubić białka ze szczyptą soli. Do białek partiami dodawać cukier i dalej ubijać. Następnie wlewać powoli żółtka i ubijać. Na koniec ręcznie delikatnie wmieszać mąkę. Formę wysmarować masłem, wylać ciasto i włożyć do piekarnika 170 stopni góra-dół na 25-30 minut do suchego patyczka. Po wyjęciu wystudzić. Biszkopt można również upiec dzień wcześniej, wtedy lepiej się kroi. W garnku w 400 ml wrzątku rozpuścić 2 galaretki i wystudzić. W drugim garnku w 1 l wrzątku rozpuścić 3 galaretki i wystudzić. Brzoskwinie odsączyć na sitku. Sok będzie do nasączania biszkoptu. Brzoskwinie pokroić na plastry. Biszkopt przeciąć na dwa płaty ciasta. Dolną cześć przełożyć z powrotem do formy i nasączyć sokiem brzoskwiniowym. W wysokim naczyniu ubić mleko ze Śnieżkami, pod koniec wlać tężejącą galaretkę 400 ml. Powstałą piankę wyłożyć na ciasto. Na górę nałożyć drugi płat ciasta, nasączyć resztą soku brzoskwiniowego i ułożyć kawałki brzoskwiń. Górę zalać tężejącą galaretką i odstawić do lodówki na min. 2h, najlepiej na całą noc. SMACZNEGO!!!