Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne ciasto z brzoskwiniami. Lekki piankowy krem, galaretki i brzoskwinie współgrają tutaj idealnie. Takie ciasto będzie smakować gościom na imprezie, ale również będzie świetnym pomysłem jako dodatek do popołudniowej kawki. Poniżej składniki na formę 38x26 cm.
Przepis dnia
Niesamowicie kremowy i puszysty sernik, szybki i prosty do zrobienia
Odsłon: 47674
Ciasto pleśniak to przepyszne kruche, rozpływające się w ustach ciasto. Przep...
Odsłon: 16188
Uwielbiam to połączenie. Jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale obłędnie...
Odsłon: 502
Galareta wieprzowa według przepisu mojej mamy. Taka galareta obowiązkowo u mn...
Odsłon: 667
Gruszki potrafią być tak słodkie, że cukier jest nie potrzebny.
Odsłon: 356
Dawne sposoby na przechowywanie pomidorów.
Odsłon: 537
Przepis dnia
Niesamowicie kremowy i puszysty sernik, szybki i prosty do zrobienia
Odsłon: 47674
Ciasto pleśniak to przepyszne kruche, rozpływające się w ustach ciasto. Przep...
Odsłon: 16188
Uwielbiam to połączenie. Jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale obłędnie...
Odsłon: 502
Galareta wieprzowa według przepisu mojej mamy. Taka galareta obowiązkowo u mn...
Odsłon: 667
Gruszki potrafią być tak słodkie, że cukier jest nie potrzebny.
Odsłon: 356
Dawne sposoby na przechowywanie pomidorów.
Odsłon: 537
Składniki
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka osobno wymieszać z olejem. W dużej misce ubić białka ze szczyptą soli. Do białek partiami dodawać cukier i dalej ubijać. Następnie wlewać powoli żółtka i ubijać. Na koniec ręcznie delikatnie wmieszać mąkę. Formę wysmarować masłem, wylać ciasto i włożyć do piekarnika 170 stopni góra-dół na 25-30 minut do suchego patyczka. Po wyjęciu wystudzić. Biszkopt można również upiec dzień wcześniej, wtedy lepiej się kroi. W garnku w 400 ml wrzątku rozpuścić 2 galaretki i wystudzić. W drugim garnku w 1 l wrzątku rozpuścić 3 galaretki i wystudzić. Brzoskwinie odsączyć na sitku. Sok będzie do nasączania biszkoptu. Brzoskwinie pokroić na plastry. Biszkopt przeciąć na dwa płaty ciasta. Dolną cześć przełożyć z powrotem do formy i nasączyć sokiem brzoskwiniowym. W wysokim naczyniu ubić mleko ze Śnieżkami, pod koniec wlać tężejącą galaretkę 400 ml. Powstałą piankę wyłożyć na ciasto. Na górę nałożyć drugi płat ciasta, nasączyć resztą soku brzoskwiniowego i ułożyć kawałki brzoskwiń. Górę zalać tężejącą galaretką i odstawić do lodówki na min. 2h, najlepiej na całą noc. SMACZNEGO!!!