Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne szczególnie na drugi dzień
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9934
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8924
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6331
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9934
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8924
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6331
Składniki
Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt.
Szklankę mleka zagotować z cukrem. W drugiej szklance mleka rozmieszać budyń i mąkę i wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Wystudzić.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Jabłka zetrzeć na wiórki, odcisnąć sok. Tężejącą galaretkę dodać do jabłek i wymieszać.
Na patelni rozpuścić trochę margaryny, dodać cukier i wiórki. Mieszać aż wiórki się zarumienią. Wystudzić.
Budyń zmiksować z margaryną na jednolitą masę.
Na biszkopt wykładamy połowę masy budyniowej, następnie masę jabłkową. Smarujemy pozostałą masą budyniową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej schłodzić w lodówce kilka godzin.