Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty sposób na biszkopt z galaretką
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
1) Natłuścić formę, przygotować miski, mikser, nastawić piekarnik na 180°c
Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy białka na sztywną pianę, dosypujemy stopniowo cukier
Dodajemy po jednym żółtku i ubijamy dalej
Kiedy masa jest puszysta i sztywna dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy
Wykładamy ciasto na blaszkę i pieczemy w 180°c przez 25 minut
przygotowujemy wodę na 3 paczki galaretki do zagotowania, następnie wsypujemy do gorącej wody saszetki i mieszamy do rozpuszczenia
Czekamy aż wystygną a następnie wstawiamy do lodówki najlepiej w mniejszych porcjach do lekkiego stężenia aby ciasto nie wciągnęło całej galaretki oraz żeby skleiła się z ciastem
W miedzy czasie można na biszkopt poukładać owocki typu truskawki banany według uznania