Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty sposób na biszkopt z galaretką
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 136
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 366
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 136
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 366
Składniki
1) Natłuścić formę, przygotować miski, mikser, nastawić piekarnik na 180°c
Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy białka na sztywną pianę, dosypujemy stopniowo cukier
Dodajemy po jednym żółtku i ubijamy dalej
Kiedy masa jest puszysta i sztywna dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy
Wykładamy ciasto na blaszkę i pieczemy w 180°c przez 25 minut
przygotowujemy wodę na 3 paczki galaretki do zagotowania, następnie wsypujemy do gorącej wody saszetki i mieszamy do rozpuszczenia
Czekamy aż wystygną a następnie wstawiamy do lodówki najlepiej w mniejszych porcjach do lekkiego stężenia aby ciasto nie wciągnęło całej galaretki oraz żeby skleiła się z ciastem
W miedzy czasie można na biszkopt poukładać owocki typu truskawki banany według uznania