Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy ostatnio nadprodukcję jabłek:). Była już szarlotka...długo myślałyśmy cóż by tu popełnić z nich. I objawił się nam biszkopt z jabłkami. Możecie użyć dowolnej ilości jabłek. Wszystko zależy od Was jak lubicie. Praktycznie to ciasto, które udaje się zawsze:) Doskonałe do kawy, na niespodziewaną wizytę gości...i przede wszystkim pyszne;)))) Zapraszamy do wypróbowania....
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 558
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2752
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 754
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3985
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 558
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2752
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 754
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3985
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na co chcemy;)) plastry, cząstki, ósemki. U nas na drobne ósemki. Obtaczamy w mące.
Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy na blaszkę. Układamy jabłka. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy ok 45-50 minut. Użyłyśmy tortownicę o średnicy 24 cm.