Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe ciasto :)
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 326
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 330
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 502
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 326
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 330
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 502
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka zmiksować na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Masa ma być sztywna i lśniąca. Następnie dodać po jednym żółtku, miksując już na najmniejszych obrotach miksera. Przesiane mąki z proszkiem stopniowo wsypać do masy z jajek. Mieszając już silikonową, miękką szpatułką. Piec 160 * - 40 minut. Składniki podałam na blachę o wym. 25/25 cm
Śmietankę grzejemy z groszkami czekoladowymi. Nie doprowadzamy do wrzenia. Gdy się rozpuszczą, odstawiamy z ognia. Studzimy. Masło miksujemy do białości. Wlewamy stopniowo zimną masę ze śmietanki i czekolady. Smarujemy dolny blat ciasta. Układamy truskawki. Dociskamy górnym blatem. Wierzch smarujemy masą i układamy pokrojone truskawki. Wylewamy galaretkę. Umieszczamy w lodówce na całą noc.