Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe ciasto :)
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 294
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 319
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 369
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16451
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 110
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 294
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 319
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 369
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16451
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 110
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka zmiksować na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Masa ma być sztywna i lśniąca. Następnie dodać po jednym żółtku, miksując już na najmniejszych obrotach miksera. Przesiane mąki z proszkiem stopniowo wsypać do masy z jajek. Mieszając już silikonową, miękką szpatułką. Piec 160 * - 40 minut. Składniki podałam na blachę o wym. 25/25 cm
Śmietankę grzejemy z groszkami czekoladowymi. Nie doprowadzamy do wrzenia. Gdy się rozpuszczą, odstawiamy z ognia. Studzimy. Masło miksujemy do białości. Wlewamy stopniowo zimną masę ze śmietanki i czekolady. Smarujemy dolny blat ciasta. Układamy truskawki. Dociskamy górnym blatem. Wierzch smarujemy masą i układamy pokrojone truskawki. Wylewamy galaretkę. Umieszczamy w lodówce na całą noc.