Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki,rozpływa się w ustach,mało słodki,delikatny i bardzo aromatyczny. Można go zaliczyć do fit,nikt nie zje całej blachy ,a serek ma bardzo dużo witamin,które nasz organizm potrzebuje. Serdecznie polecam:)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 385
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 385
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Upiec biszkopt. Białka zmiksowac z cukrem na puch.Dodać mąke przesiana z proszkiem do pieczenia. Wlać żółtka i delikatnie wymieszac. Pikarnik nagrzac do 170 st. Blaszke 24/35 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać mase biszkoptową. Wyrównać i piec do złotego koloru około 20 min. Po upieczeniu ciepły obrócić do góry dnem ,zdjąc papier i spowrotem go obrocic na tackę i wystudzic. Ubić śmietanki ,dodać do mascarpone i dalej przez chwile ubijac. Wlać likier,dodać pokrojne truskawki i zmiksować. Na końcu wsypać śmietan-fix,jesli krem jest za rzadki można dać jeszcze jeden śmietan-fix. Biszkopt naponczować likierem miętowym rozmieszanym w 50ml przegotowanej zimnej wody. Wyłożyć na niego krem .
Galaretki rozpuścić w 800ml wrzątku i wystudzic. Na kremie ułożyć truskawki i zalać teżejącą galaretka. Dać do lodówki by wszystko steżało.
Smacznego życzę!