Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity przepis koleżanki "becia421". To dla Ciebie...
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11239
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5458
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13464
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5234
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11239
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5458
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13464
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5234
Składniki
Ubij białka z solą na sztywną pianę, dodawaj stopniowo cukier i dalej ubijaj.
Cały czas ubijając dodawaj po jednym żółtku.
Po trochu dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia cały czas mieszając a następnie dodaj wodę i olej-wszystko razem wymieszaj.
Obrane jabłka pokrój w ósemki i obtocz w mące. Do formy (24x28 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlej ciasto i ułóż NA WIERZCHU lub jak kto woli na spodzie delikatnie opanierowane mąką jabłka.
Pieczemy w piekarniku o temp. 180 stopni około 35-40 minut. SMACZNEGO.