Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto czekoladowe które zrobisz błyskawicznie wystarczy w jednej misce wymieszać suche składniki a w drugiej mokre i połączyć, a po upieczeniu polać czekoladą i gotowe. Polecam.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1264
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13730
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1264
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13730
Składniki
W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, sodę i kakao . W drugiej jajka, mleko i olej.
Do suchych składników dodaj mokre i wymieszaj na gładkie ciasto. Blaszkę o wymiarach 30x20 wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj śmietanę, wymieszaj, polej upieczone i wystudzone ciasto.