Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon rabarbarowy trwa od dłuższego czasu. Ciasta i napoje z dodatkiem tej wspaniałej rośliny królują u mnie w domu od dłuższego czasu, jednak dopiero raz zdążyłam zrobić zdjęcie - aby dodać wpis na bloga - tak szybko znikają :). Rabarbar ma szerokie zastosowanie w kulinariach. Oprócz słodkich wypieków z rabarbaru możemy zrobić pyszną konfiturę, orzeźwiający kompot, słodkie knedle, orientalny sos do mięsa.
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16589
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 224
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 407
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16589
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 224
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 407
Składniki
Jak upiec ciasto ucierane z rabarbarem ? Rabarbar obieramy i kroimy w centymetrowe paski. Jajka wbijamy do miski i ucieramy mikserem razem z cukrami - 0k 5 minut. Do masy jajecznej dolewamy olej i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy jeszcze przez 2-3 minuty. Do wysmarowanej masłem blaszki wlewamy ciasto, układamy na wierzch rabarbar. Pieczemy przez 40 minut w uprzednio nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!