Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe obwarzanki to świetna alternatywa dla tradycyjnych obwarzanków drożdżowych. Jeśli nie mamy za dużo czasu, to ten przepis będzie idealny. Szybko i smacznie :)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 44
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 44
Składniki
Mąkę z sodą przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto.
Stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkowujemy placek na grubość ok 1cm. Okręgi wykrawamy szklanką a kieliszkiem dziurki.
Na dużej patelni lub w rondlu rozgrzewamy olej (ok. 2 cm. wysokości naczynia). Wkładamy obwarzanki i smażymy na złoty kolor. Wyjmujemy na ręczniki papierowe. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i zajadamy. Najlepiej smakują na świeżo a uwierzcie mi - długo nie poleżą. Z tej porcji wyszło mi 24. Smacznego. Zapraszam na blog www.pyszotki.pl