Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka można przechowywać w blaszanej puszcze
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 49
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4186
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8631
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 49
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4186
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8631
Składniki
Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodać jajka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą korzenną. Zarobić dość gęste ciasto. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować. Za pomocą foremek wykrawać gwiazdki lub inne kształty. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Pierwsze przez około 30 minut. Następne około 15 minut. Po wystudzeniu ciasteczka dowolnie ozdabiamy