Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka można przechowywać w blaszanej puszcze
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 787
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5400
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17633
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 787
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5400
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17633
Składniki
Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodać jajka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą korzenną. Zarobić dość gęste ciasto. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować. Za pomocą foremek wykrawać gwiazdki lub inne kształty. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Pierwsze przez około 30 minut. Następne około 15 minut. Po wystudzeniu ciasteczka dowolnie ozdabiamy