Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka można przechowywać w blaszanej puszcze
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 67
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 194
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 95
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 157
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 67
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 194
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 95
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 157
Składniki
Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodać jajka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą korzenną. Zarobić dość gęste ciasto. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować. Za pomocą foremek wykrawać gwiazdki lub inne kształty. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Pierwsze przez około 30 minut. Następne około 15 minut. Po wystudzeniu ciasteczka dowolnie ozdabiamy