Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, subtelne ciasto , pięknie wygląda i super smakuje.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2830
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2830
Składniki
Mąkę przesiać , wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, dodać produkty sypkie, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 25 minut lub suchego patyczka. Wystudzić. Foremką do pieczenia rurek lub innym przyrządem wyciąć otworki w cieście.
Z brzoskwiń odlać syrop , dodać 1 szklankę wody , zagotować , rozpuścić galaretki, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietankę ubić na sztywno dodać ser mascarpone, ubić , dodać krzepnącą galaretkę wymieszać . Otworki w cieście wypełnić przygotowaną masą , na wierzch ułożyć brzoskwinie.
Na brzoskwinie wyłożyć pozostałą masę.
Ciasto wyjęte po otworkach pokruszyć , posypać po wierzchu.
Schłodzić w lodówce 4 godziny, pokroić na porcje.