Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, subtelne ciasto , pięknie wygląda i super smakuje.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 454
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1136
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5844
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1145
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1216
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 454
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1136
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5844
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1145
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1216
Składniki
Mąkę przesiać , wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, dodać produkty sypkie, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 25 minut lub suchego patyczka. Wystudzić. Foremką do pieczenia rurek lub innym przyrządem wyciąć otworki w cieście.
Z brzoskwiń odlać syrop , dodać 1 szklankę wody , zagotować , rozpuścić galaretki, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietankę ubić na sztywno dodać ser mascarpone, ubić , dodać krzepnącą galaretkę wymieszać . Otworki w cieście wypełnić przygotowaną masą , na wierzch ułożyć brzoskwinie.
Na brzoskwinie wyłożyć pozostałą masę.
Ciasto wyjęte po otworkach pokruszyć , posypać po wierzchu.
Schłodzić w lodówce 4 godziny, pokroić na porcje.