Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CHLEBEK BANANOWY Z SEREM to idealne ciacho do pracy, szkoły czy szklanki mleka. Ciasto szybko się przygotowuje, nie potrzeba miksera wystarczy łyżka rózgowa lub widelec.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Składniki
Ciasto bananowe jest bardzo proste w przygotowaniu i nie potrzebujemy miksera do jego wykonania. Banany obieramy i wrzucamy do miski. Dodajemy cukier i olej i rozgniatamy widelcem na papkę. Następnie dodajemy pozostałe składniki czyli proszek do pieczenia, mąkę oraz jajko. Całość mieszamy łyżką rózgową lub widelcem tylko do połączenia się składników. Do twarogu dodajemy jajko, cukier i mąkę ziemniaczaną. Całość mieszamy widelcem. Blaszkę 24×12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę ciasta, następnie masę serową i na koniec pozostałą część ciasta do blaszki. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Upieczone ciasto bananowe posypujemy cukrem pudrem. Oczywiście możemy polać rozpuszczoną czekoladą lub lukrem.