Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CHLEBEK BANANOWY Z SEREM to idealne ciacho do pracy, szkoły czy szklanki mleka. Ciasto szybko się przygotowuje, nie potrzeba miksera wystarczy łyżka rózgowa lub widelec.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8243
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2823
Polecam.
Odsłon: 1463
Polecam.
Odsłon: 432
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8243
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2823
Polecam.
Odsłon: 1463
Polecam.
Odsłon: 432
Składniki
Ciasto bananowe jest bardzo proste w przygotowaniu i nie potrzebujemy miksera do jego wykonania. Banany obieramy i wrzucamy do miski. Dodajemy cukier i olej i rozgniatamy widelcem na papkę. Następnie dodajemy pozostałe składniki czyli proszek do pieczenia, mąkę oraz jajko. Całość mieszamy łyżką rózgową lub widelcem tylko do połączenia się składników. Do twarogu dodajemy jajko, cukier i mąkę ziemniaczaną. Całość mieszamy widelcem. Blaszkę 24×12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę ciasta, następnie masę serową i na koniec pozostałą część ciasta do blaszki. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Upieczone ciasto bananowe posypujemy cukrem pudrem. Oczywiście możemy polać rozpuszczoną czekoladą lub lukrem.