Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CHLEBEK BANANOWY Z SEREM to idealne ciacho do pracy, szkoły czy szklanki mleka. Ciasto szybko się przygotowuje, nie potrzeba miksera wystarczy łyżka rózgowa lub widelec.
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 40
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 169
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1386
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 40
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 169
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1386
Składniki
Ciasto bananowe jest bardzo proste w przygotowaniu i nie potrzebujemy miksera do jego wykonania. Banany obieramy i wrzucamy do miski. Dodajemy cukier i olej i rozgniatamy widelcem na papkę. Następnie dodajemy pozostałe składniki czyli proszek do pieczenia, mąkę oraz jajko. Całość mieszamy łyżką rózgową lub widelcem tylko do połączenia się składników. Do twarogu dodajemy jajko, cukier i mąkę ziemniaczaną. Całość mieszamy widelcem. Blaszkę 24×12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę ciasta, następnie masę serową i na koniec pozostałą część ciasta do blaszki. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Upieczone ciasto bananowe posypujemy cukrem pudrem. Oczywiście możemy polać rozpuszczoną czekoladą lub lukrem.