Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasteczka są mega smaczne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 824
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2832
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 943
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14597
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 824
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2832
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 943
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14597
Składniki
Suche składniki mieszamy. W osobnym naczyniu miksujemy masło z cukrem. Stopniowo wbijamy po jednym jajku i wlewamy esencję. Mąkę przesiewamy przez sitko z proszkiem do pieczenia. Suche składniki czyli mąki, dodajemy stopniowo do mokrych. Mieszamy łyżką, następnie zagniatamy ciasto ręcznie. Z ciasta formujemy kulę. owijamy we folię i umieszczamy w lodówce na godzinę. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować i wykrawać szklanką kółka. Posypać cukrem trzcinowym. Piec 180* ok 15 minut lub do zarumienienia brzegów.