Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasteczka są mega smaczne.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 121
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6906
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 277
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 212
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 506
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 121
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6906
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 277
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 212
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 506
Składniki
Suche składniki mieszamy. W osobnym naczyniu miksujemy masło z cukrem. Stopniowo wbijamy po jednym jajku i wlewamy esencję. Mąkę przesiewamy przez sitko z proszkiem do pieczenia. Suche składniki czyli mąki, dodajemy stopniowo do mokrych. Mieszamy łyżką, następnie zagniatamy ciasto ręcznie. Z ciasta formujemy kulę. owijamy we folię i umieszczamy w lodówce na godzinę. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować i wykrawać szklanką kółka. Posypać cukrem trzcinowym. Piec 180* ok 15 minut lub do zarumienienia brzegów.