Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki robione z ciasta parzonego podawane z sosem czekoladowym
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1474
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 270
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 689
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17083
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1474
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 270
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 689
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17083
Składniki
Wodę zagotuj z masłem, cukrem i szczyptą soli Na gotujący się płyn wsyp mąkę mieszając energicznie aż cała mąka się wchłonie i powstanie gęsta i jednolita masa Odstaw na ok. 10 min
Do ciepłej ale nie gorącej masy dodaj po kolei jajka, po każdym miksując do powstania gęstej i gładkiej masy Gotowe ciasto przełóż do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki
Na rozgrzany tłuszcz wyciskaj podłużne kształty o dowolnej długości Smaż churrosy na średnim ogniu do lekkiego zbrązowienia, takie są najsmaczniejsze
Sos czekoladowy: Śmietankę podgrzej z masłem do momentu aż zaczną powstawać bąbelki na brzegu garnka Wyłącz ogień i wsyp czekoladę, pozostaw na kilka minut Wymieszaj do powstania jednolitego sosu czekoladowego Przelej sos do filiżanki i podawaj go do maczania churrosów