Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki robione z ciasta parzonego podawane z sosem czekoladowym
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3422
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3422
Składniki
Wodę zagotuj z masłem, cukrem i szczyptą soli Na gotujący się płyn wsyp mąkę mieszając energicznie aż cała mąka się wchłonie i powstanie gęsta i jednolita masa Odstaw na ok. 10 min
Do ciepłej ale nie gorącej masy dodaj po kolei jajka, po każdym miksując do powstania gęstej i gładkiej masy Gotowe ciasto przełóż do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki
Na rozgrzany tłuszcz wyciskaj podłużne kształty o dowolnej długości Smaż churrosy na średnim ogniu do lekkiego zbrązowienia, takie są najsmaczniejsze
Sos czekoladowy: Śmietankę podgrzej z masłem do momentu aż zaczną powstawać bąbelki na brzegu garnka Wyłącz ogień i wsyp czekoladę, pozostaw na kilka minut Wymieszaj do powstania jednolitego sosu czekoladowego Przelej sos do filiżanki i podawaj go do maczania churrosów