Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki robione z ciasta parzonego podawane z sosem czekoladowym
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 159
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 309
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 507
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 867
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 159
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 309
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 507
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 867
Składniki
Wodę zagotuj z masłem, cukrem i szczyptą soli Na gotujący się płyn wsyp mąkę mieszając energicznie aż cała mąka się wchłonie i powstanie gęsta i jednolita masa Odstaw na ok. 10 min
Do ciepłej ale nie gorącej masy dodaj po kolei jajka, po każdym miksując do powstania gęstej i gładkiej masy Gotowe ciasto przełóż do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki
Na rozgrzany tłuszcz wyciskaj podłużne kształty o dowolnej długości Smaż churrosy na średnim ogniu do lekkiego zbrązowienia, takie są najsmaczniejsze
Sos czekoladowy: Śmietankę podgrzej z masłem do momentu aż zaczną powstawać bąbelki na brzegu garnka Wyłącz ogień i wsyp czekoladę, pozostaw na kilka minut Wymieszaj do powstania jednolitego sosu czekoladowego Przelej sos do filiżanki i podawaj go do maczania churrosów