Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydało się, wszyscy już wiedzą, że jestem owsianą fanatyczką:)
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 39
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 62
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 56
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2614
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 39
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 62
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 56
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2614
Składniki
Na początku musimy uprażyć ziarna słonecznika i płatki owsiane. Należy je prażyć osobno, bo będą się przypiekać w różnym tempie. Prażymy je na złoty kolor.
Masło zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodać wystudzone ziarna, płatki owsiane, szczyptę soli i wszystko wymieszać. Wsypać mąkę i zagnieść łapkami ciasto.
Formować dowolną wielkość, według uznania. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 15 minut, na złoty kolor.