Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydało się, wszyscy już wiedzą, że jestem owsianą fanatyczką:)
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 188
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 73
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 647
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 276
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 188
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 73
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 647
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 276
Składniki
Na początku musimy uprażyć ziarna słonecznika i płatki owsiane. Należy je prażyć osobno, bo będą się przypiekać w różnym tempie. Prażymy je na złoty kolor.
Masło zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodać wystudzone ziarna, płatki owsiane, szczyptę soli i wszystko wymieszać. Wsypać mąkę i zagnieść łapkami ciasto.
Formować dowolną wielkość, według uznania. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 15 minut, na złoty kolor.