Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydało się, wszyscy już wiedzą, że jestem owsianą fanatyczką:)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Na początku musimy uprażyć ziarna słonecznika i płatki owsiane. Należy je prażyć osobno, bo będą się przypiekać w różnym tempie. Prażymy je na złoty kolor.
Masło zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodać wystudzone ziarna, płatki owsiane, szczyptę soli i wszystko wymieszać. Wsypać mąkę i zagnieść łapkami ciasto.
Formować dowolną wielkość, według uznania. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 15 minut, na złoty kolor.