Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydało się, wszyscy już wiedzą, że jestem owsianą fanatyczką:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Na początku musimy uprażyć ziarna słonecznika i płatki owsiane. Należy je prażyć osobno, bo będą się przypiekać w różnym tempie. Prażymy je na złoty kolor.
Masło zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodać wystudzone ziarna, płatki owsiane, szczyptę soli i wszystko wymieszać. Wsypać mąkę i zagnieść łapkami ciasto.
Formować dowolną wielkość, według uznania. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 15 minut, na złoty kolor.