Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drugi rodzaj ciasteczek dzisiaj przygotowanych, to cynamonowe. Wyszły mega kruche i smaczne. Dzięki płatkom owsianym nadają odpowiedni smak i białko. Cynamon to tylko dodatek smakowy, który urozmaica ciasteczka. Jeśli ktoś lubi inny dodatek to śmiało, próbujcie i piszcie w komentarzach jak smakowało. Chętnie sama wypróbuję wasze pomysły. :) Są idealne do codziennej kawy oraz jako przekąska na po południe jak i spotkania rodzinne czy towarzyskie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2737
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6397
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2737
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6397
Składniki
Zaczynamy od wrzucenia otrąb na suchą patelnię i uprażenia ich na złoty kolor, następnie pozostawiamy do przestudzenia. Jajka wbijamy do garnuszka i roztrzepujemy widelcem ze szczyptą soli. Otręby mieszamy z mąką kukurydzianą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy do jajek i wyrabiamy na gładką masę. Miksturę pozostawiamy w naczyniu na parę minut. Otręby powinny nieco napęcznieć. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na który nakładamy niewielkie placki otrębowej masy. Pozostawiamy ok. 4 - 5 - centymetrowe odstępy. Pieczemy niecałe 20 minut w temperaturze 180 stopni.