Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drugi rodzaj ciasteczek dzisiaj przygotowanych, to cynamonowe. Wyszły mega kruche i smaczne. Dzięki płatkom owsianym nadają odpowiedni smak i białko. Cynamon to tylko dodatek smakowy, który urozmaica ciasteczka. Jeśli ktoś lubi inny dodatek to śmiało, próbujcie i piszcie w komentarzach jak smakowało. Chętnie sama wypróbuję wasze pomysły. :) Są idealne do codziennej kawy oraz jako przekąska na po południe jak i spotkania rodzinne czy towarzyskie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10557
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12969
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4711
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10557
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12969
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4711
Składniki
Zaczynamy od wrzucenia otrąb na suchą patelnię i uprażenia ich na złoty kolor, następnie pozostawiamy do przestudzenia. Jajka wbijamy do garnuszka i roztrzepujemy widelcem ze szczyptą soli. Otręby mieszamy z mąką kukurydzianą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy do jajek i wyrabiamy na gładką masę. Miksturę pozostawiamy w naczyniu na parę minut. Otręby powinny nieco napęcznieć. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na który nakładamy niewielkie placki otrębowej masy. Pozostawiamy ok. 4 - 5 - centymetrowe odstępy. Pieczemy niecałe 20 minut w temperaturze 180 stopni.