Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewacie się gości, a nie macie czasu nic upiec? Macie w lodówce płat ciasta francuskiego? Tak akurat było w moim przypadku... ;)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5741
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5323
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 234
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5741
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5323
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 234
Składniki
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na małe kwadraty. Na jednym kwadracie rozsmarowujemy wystudzony budyń, układamy kilka (5-6 sztuk jagód), po czym przykrywamy drugą częścią. Ciasto można naciąć wzdłuż, jak widać na zdjęciach. Aby wszystko dobrze się skleiło, można posmarować płaty białkiem.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, po czym pieczemy ok. 15 minut. Rada: Ciastka przed wstawieniem do piecyka można posmarować białkiem i posypać cukrem gruboziarnistym.