Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewacie się gości, a nie macie czasu nic upiec? Macie w lodówce płat ciasta francuskiego? Tak akurat było w moim przypadku... ;)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34035
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 465
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1873
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 26
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10248
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34035
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 465
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1873
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 26
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10248
Składniki
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na małe kwadraty. Na jednym kwadracie rozsmarowujemy wystudzony budyń, układamy kilka (5-6 sztuk jagód), po czym przykrywamy drugą częścią. Ciasto można naciąć wzdłuż, jak widać na zdjęciach. Aby wszystko dobrze się skleiło, można posmarować płaty białkiem.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, po czym pieczemy ok. 15 minut. Rada: Ciastka przed wstawieniem do piecyka można posmarować białkiem i posypać cukrem gruboziarnistym.