Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszne i aromatyczne, o orientalnym smaku ciasteczka.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Mąkę, proszek do pieczenia i imbir łączymy i przesiewamy, a następnie stopniowo dodajemy do utartych jajek. Cały czas ucieramy, aż uzyskamy jednolitą masę. Powstałe ciasto powinno być dość rzadkie. Blachę smarujemy tłuszczem i łyżeczką nakładamy na nią porcje ciasta. Należy zachować odstępy miedzy ciasteczkami, ponieważ ciasto sie rozleje i trochę wyrośnie. Ciasteczka pieczemy 10-15min w 160st.