Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasteczka.Lekko chrupiące , troszkę maślane.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17186
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 393
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 59
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 124
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17186
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 393
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 59
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 124
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
W garnku roztapiam masło ,dodaję wiórki kokosowe i dwa żółtka i dokładnie mieszam. Odstawiam.
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier i miksuję jeszcze 5 minut. Powoli dodaję masę z kokosem , mąkę i proszek do pieczania.
Blachę do pieczenia wykładam papierem. Ciasto nakładam łyżką w dość dużych odstępach , ponieważ w trakcie pieczenia zrobią się 'placuszki'. Piekę ok. 15 minut w 180 stopniach . Ciastka powinny się ładnie zarumienić.