Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, chrupiące i aromatyczne ciasteczka korzenne. Długo zachowują świeżość,przechowując je w metalowym pudełku.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 495
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16746
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 431
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 495
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16746
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 431
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Wlać do miski, dodać cukier, mleko, jajko i wszystko dokładnie zmiksować. Następnie dodać mąkę, sól, proszek, sodę oraz przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto. Małą łyżeczką nabieramy ciasto, formujemy kulki, lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 -12 minut w temperaturze 190 st. Przechowujemy w metalowym lub szklanym pudełku.