Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie sprawdzają się jako mała przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi. Są sycące, nie za słodkie (sami ustalamy, jak dużą warstwę stanowi dżem), a marchewka, niestety, bywa niewyczuwalna.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1062
Polecam.
Odsłon: 1020
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 896
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1062
Polecam.
Odsłon: 1020
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 896
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz starte na tarce kostki margaryny łączymy z drobno startą marchewką. Wyrabiamy gładkie ciasto, które następnie odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i lepimy ciastka dodając do środka marmoladę. Pieczemy w temperaturze 180º przez około 25 minut. Ostudzone ciasteczka możemy oprószyć cukrem pudrem.
Polecam.