Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie sprawdzają się jako mała przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi. Są sycące, nie za słodkie (sami ustalamy, jak dużą warstwę stanowi dżem), a marchewka, niestety, bywa niewyczuwalna.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8714
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7391
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5054
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328100
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8714
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7391
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5054
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328100
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz starte na tarce kostki margaryny łączymy z drobno startą marchewką. Wyrabiamy gładkie ciasto, które następnie odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i lepimy ciastka dodając do środka marmoladę. Pieczemy w temperaturze 180º przez około 25 minut. Ostudzone ciasteczka możemy oprószyć cukrem pudrem.
Polecam.