Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie sprawdzają się jako mała przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi. Są sycące, nie za słodkie (sami ustalamy, jak dużą warstwę stanowi dżem), a marchewka, niestety, bywa niewyczuwalna.
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 724
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 113
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 3213
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 724
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 113
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 3213
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz starte na tarce kostki margaryny łączymy z drobno startą marchewką. Wyrabiamy gładkie ciasto, które następnie odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i lepimy ciastka dodając do środka marmoladę. Pieczemy w temperaturze 180º przez około 25 minut. Ostudzone ciasteczka możemy oprószyć cukrem pudrem.
Polecam.