Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaprezentuję sposób na proste i pyszne ciasteczka orzechowe. Stanowią idealny dodatek do kawy, wybornie smakują i bardzo fajnie chrupią dzięki dużym kawałkom orzeszków. Są nie tylko pyszne, ale i wartościowe odżywczo dzięki błonnikowi i zdrowym tłuszczom z orzechów. Serdecznie polecam!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6326
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6326
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
Masło w temperaturze pokojowej przełóż do miski i utrzyj z cukrem.
Następnie dodaj masło orzechowe oraz jajko; miksuj to połączenia składników.
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia; wmieszaj w masę, używając miksera na niskich obrotach.
Dodaj orzeszki; wymieszaj całość łyżką albo szpatułką do równego rozprowadzenia orzeszków w cieście.
Używając łyżeczki, wyłóż ciasteczka na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia.
Piecz w temperaturze 190oC w funkcji góra dół przez 16 minut, do momentu aż brzegi ciastek będą zarumienione.
Świeżo po wyjęciu w piekarnika ciastka będą miękkie; odczekaj 5 minut i przełóż je na kratkę do całkowitego wystudzenia.
Smacznego!