Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasteczka w czerwonym lukrze z koncentratu buraczanego. W sam raz na miły wieczór.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112780
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 91
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 214
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 352
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 623
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112780
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 91
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 214
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 352
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 623
Składniki
Mąkę , cukier puder i zmielone orzechy wkładamy do miski i chowamy do lodówki. Jak składniki się schłodzą łączymy je z resztą składników. Olej i śmietana też powinny być schłodzone. Zagniatamy ciasto i znów wstawiamy do lodówki na ok. 1/2 godziny. Po tym czasie ciasto wałkujemy na grubość ok. 1 cm. Wykrawamy ulubione formy. Gotowe ciasteczka pieczemy w 180 C , ok. 15-20 min. Lukier. Gdy ciasteczka trochę wystygną robimy lukier. Do garnuszka wsypujemy cukier puder 4-5 łyżek , dodajemy sok z cytryny i koncentrat buraczany. Ja lubię jak lukier jest lekko kwaskowy. Pędzelkiem maczanym w lukrze malujemy ciasteczka i posypujemy wiórkami kokosowymi.