Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, maślane ciasteczka składające się z 2 kawałków, sklejonych ulubionym dżemem. Pycha!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4120
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423258
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2644
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4120
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423258
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2644
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy orzechy, a następnie przesianą mąkę i mleko. Zagniatamy ciasto i wstawiamy na godzinę do lodówki lub zamrażarki. Ciasto wałkujemy na blacie oprószonym mąką i wykrawamy ciasteczka – połowę „całych”, a resztę ciasteczek „z dziurką”. Tutaj polecam najpierw zrobić otwór, a następnie wyciąć kształt – ciastko tak łatwo nam się nie rozerwie. Ja do wykrawania środków wybrałam nakrętkę z butelki po wodzie, sprawdzi się też maleńki kieliszek lub mała foremka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem, nie powinny wyrosnąć. Pieczemy w 180 stopniach przez 12 minut (lub do momentu gdy ciastka zaczną się rumienić na brzegach).
Po wystudzeniu ciastka przekładamy dżemem i doklejamy do nich drugie ciastko – z dziurką.