Puszyste, słodkie ciasteczka z dodatkiem borówek. Znakomite jako przekąska do pracy, na piknik, czy jako dodatek do popołudniowej kawy. Ich przygotowanie jest banalne, wystarczy utrzeć masło z cukrem, dodać resztę składników i gotowe. Przepis jest idealny dla zabieganych, którzy mają ochotę upiec deser samodzielnie.
Ciasteczka owsiane z borówkami
Składniki
- 160 g borówek
- 170 g mąki pszennej
- 125 g masła
- 110 g płatków owsianych
- 70 g cukru
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
Składniki
- 160 g borówek
- 170 g mąki pszennej
- 125 g masła
- 110 g płatków owsianych
- 70 g cukru
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
Etapy przygotowania
Borówki umyj i dokładnie osusz.
Do naczynia przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Masło w temperaturze pokojowej przełóż do większej miski. Wsyp cukier i utrzyj na puszystą masę. Dodaj jajko i całość mieszaj do połączenia się składników.
Gdy składniki się połączą wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki owsiane i cynamon. Wszystko delikatnie wymieszaj. Na samym końcu dodaj borówki i ponownie zamieszaj.
Gotowe ciasto wykładaj za pomocą łyżki na blaszkę z papierem do pieczenia. Pamiętaj, aby zachować odstępy.
Ciasteczka piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 15-17 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)
Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1127
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Warzywa
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
Odsłon: 1305
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1224
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 293
Ostatnio komentowane przepisy
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1127
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Warzywa
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
Odsłon: 1305
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1224
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 293
Składniki
- 160 g borówek
- 170 g mąki pszennej
- 125 g masła
- 110 g płatków owsianych
- 70 g cukru
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
Borówki umyj i dokładnie osusz.
Do naczynia przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Masło w temperaturze pokojowej przełóż do większej miski. Wsyp cukier i utrzyj na puszystą masę. Dodaj jajko i całość mieszaj do połączenia się składników.
Gdy składniki się połączą wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki owsiane i cynamon. Wszystko delikatnie wymieszaj. Na samym końcu dodaj borówki i ponownie zamieszaj.
Gotowe ciasto wykładaj za pomocą łyżki na blaszkę z papierem do pieczenia. Pamiętaj, aby zachować odstępy.
Ciasteczka piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 15-17 minut.
Doskonałe słodkości!
Pyszne, kuszące smakiem i wyglądem ciasteczka.;)