Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, słodkie ciasteczka z dodatkiem borówek. Znakomite jako przekąska do pracy, na piknik, czy jako dodatek do popołudniowej kawy. Ich przygotowanie jest banalne, wystarczy utrzeć masło z cukrem, dodać resztę składników i gotowe. Przepis jest idealny dla zabieganych, którzy mają ochotę upiec deser samodzielnie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 368
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 679
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 368
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 679
Składniki
Borówki umyj i dokładnie osusz.
Do naczynia przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Masło w temperaturze pokojowej przełóż do większej miski. Wsyp cukier i utrzyj na puszystą masę. Dodaj jajko i całość mieszaj do połączenia się składników.
Gdy składniki się połączą wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki owsiane i cynamon. Wszystko delikatnie wymieszaj. Na samym końcu dodaj borówki i ponownie zamieszaj.
Gotowe ciasto wykładaj za pomocą łyżki na blaszkę z papierem do pieczenia. Pamiętaj, aby zachować odstępy.
Ciasteczka piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 15-17 minut.