Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione ciasteczka z płatków owsianych - pełne orzechów i suszonych owoców. Zawsze się udają!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 993
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 119
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2172
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4183
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 993
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 119
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2172
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4183
Składniki
Orzechy siekamy, morele kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy. Ciasto nie jest zwarte, dość mocno się kruszy. Nabieramy nieduże porcje ciasta i mocno ściskając, formujemy ciasteczka. Z tej porcji wyszło mi 30 sztuk. Ciasteczka rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut. Studzimy.
Ciasteczka można przechowywać w zamkniętym pojemniku przez dłuższy czas.