Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasteczka szyszki pięknie ozdobią świąteczny stół , sprawdzą się również na Sylwestra lub poprostu do kawy.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 105
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16022
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 163
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 665
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 105
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16022
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 163
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 665
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, cukrem pudrem i szczyptą soli, dodaj jajko, olej, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Zagnieść ciasto. Odrywaj od ciasta jednakowe kawałki i formuj na kształt jajka , lekko spłaszcz. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i układaj ciasteczka nożem ponacinaj ukośnie paski tworząc kształt szyszki. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.