Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem czemu zawdzięczają nazwę, może swojemu kształtowi? gniazdka cynamonowe, kruche, ewidentnie maślane. Jedne z lepszych i prostszych przepisów na każdą kieszeń. Idzie jesień, to będzie idealna propozycja do zajadania się przy kawce i herbatce z cytryną.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10476
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12895
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4638
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10476
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12895
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4638
Składniki
Masło ucieramy mikserem na puszystą masę, dodajemy stopniowo cukier i mleko, doprawiamy kakao. Mąkę przesiewamy z kakao i dodajemy do masy. Ciasteczka pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ma idealną konsystencję do wyciskania przez maszynkę lub też tak jak ja to zrobiłam - do wyciskania szprycą. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200stopni, będą gotowe po 10 minutach. Spokojnie możemy je przechowywać w temperaturze pokojowej nawet kilka dni, zapewne i dłużej.
Zapraszam Was również do brania udziału w konkursie na moim blogu. Dostępny jest on również dla nieblogerów! http://szczyptaslodyczy.bloog.pl/id,350874192,title,Z-Soti-przez-Japonie-KONKURS,index.html