Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z kilku składników. Idealne do kawy.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Oddzielamy żółtko od białka. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w półksiężyce. Wszystkie składniki (oprócz białka, jabłka, cukru brązowego i cukru pudru) mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Następnie wałkujemy na grubość około 3 mm i wycinamy kółeczka. W każdy plasterek zawijamy jabłko.
Ciastka smarujemy białkiem, obsypujemy brązowym cukrem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.