Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z kilku składników. Idealne do kawy.
Smaczne danie :)
Odsłon: 563
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 921
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26094
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 169
Smaczne danie :)
Odsłon: 563
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 921
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26094
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 169
Składniki
Oddzielamy żółtko od białka. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w półksiężyce. Wszystkie składniki (oprócz białka, jabłka, cukru brązowego i cukru pudru) mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Następnie wałkujemy na grubość około 3 mm i wycinamy kółeczka. W każdy plasterek zawijamy jabłko.
Ciastka smarujemy białkiem, obsypujemy brązowym cukrem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.