Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z kilku składników. Idealne do kawy.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1686
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1488
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1706
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1686
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1488
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1706
Składniki
Oddzielamy żółtko od białka. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w półksiężyce. Wszystkie składniki (oprócz białka, jabłka, cukru brązowego i cukru pudru) mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Następnie wałkujemy na grubość około 3 mm i wycinamy kółeczka. W każdy plasterek zawijamy jabłko.
Ciastka smarujemy białkiem, obsypujemy brązowym cukrem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.