Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z kilku składników. Idealne do kawy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1013
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 920
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12752
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1013
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 920
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12752
Składniki
Oddzielamy żółtko od białka. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w półksiężyce. Wszystkie składniki (oprócz białka, jabłka, cukru brązowego i cukru pudru) mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Następnie wałkujemy na grubość około 3 mm i wycinamy kółeczka. W każdy plasterek zawijamy jabłko.
Ciastka smarujemy białkiem, obsypujemy brązowym cukrem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.