Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka na osłodę w chłodny i bardzo wietrzny dzień, lubiane i przez małych i dużych łasuchów.
Mikser, miska, papier do pieczenia.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2709
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 181
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2709
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 181
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Masło dobrze jest wyjąć chwilę wcześniej przed robieniem ciastek, żeby zmiękło. Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Do zmiksowanych składników dodać mąkę z sodą i jeszcze chwilę miksować. Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Brać trochę surowego ciasta na ciasteczka, formować kulkę i spłaszczać na blaszce. W każde surowe jeszcze ciasteczko wkładać po kilka czekoladowych drażetek. Blachę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ciasteczka przez około 10 minut. Układając ciasteczka na blaszce warto robić konkretne odstępy, bo ciastka podczas pieczenia sporo rosną.