Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka na osłodę w chłodny i bardzo wietrzny dzień, lubiane i przez małych i dużych łasuchów.
Mikser, miska, papier do pieczenia.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21666
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21666
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Masło dobrze jest wyjąć chwilę wcześniej przed robieniem ciastek, żeby zmiękło. Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Do zmiksowanych składników dodać mąkę z sodą i jeszcze chwilę miksować. Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Brać trochę surowego ciasta na ciasteczka, formować kulkę i spłaszczać na blaszce. W każde surowe jeszcze ciasteczko wkładać po kilka czekoladowych drażetek. Blachę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ciasteczka przez około 10 minut. Układając ciasteczka na blaszce warto robić konkretne odstępy, bo ciastka podczas pieczenia sporo rosną.