Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka na osłodę w chłodny i bardzo wietrzny dzień, lubiane i przez małych i dużych łasuchów.
Mikser, miska, papier do pieczenia.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 140
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 140
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Masło dobrze jest wyjąć chwilę wcześniej przed robieniem ciastek, żeby zmiękło. Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Do zmiksowanych składników dodać mąkę z sodą i jeszcze chwilę miksować. Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Brać trochę surowego ciasta na ciasteczka, formować kulkę i spłaszczać na blaszce. W każde surowe jeszcze ciasteczko wkładać po kilka czekoladowych drażetek. Blachę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ciasteczka przez około 10 minut. Układając ciasteczka na blaszce warto robić konkretne odstępy, bo ciastka podczas pieczenia sporo rosną.