Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciastka z kawałkami słodkiej białej czekolady i kwaskowymi malinami.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 79
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 79
Składniki
Czekoladę kroimy drobno (każdą kostkę na 4 kawałki). Na czas robienia ciasta wkładamy do zamrażarki. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jaja, sól, proszek i mąkę. Mieszamy. Dodajemy zimną czekoladę i mieszamy delikatnie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Urywamy po kawałku ciasta - z tej porcji wyszło mi 10szt. Formujemy kulkę i lekko zagniatamy - ciasta układamy luźno, bo bardzo rozlewają się na boki. W każdym ciastku robimy palcem 3 dziurki i wkładamy tam maliny. Mrożonych nie trzeba wcześniej rozmrażać. Ciastka pieczemy w 175 stopniach przez 15 minut.
Po upieczeniu zostawiamy na blaszce do wystygnięcia. Od razu po wyciągnięciu z piekarnika ciasteczka będą miękkie, ale po wystudzeniu są chrupiące i kruche. Najlepsze są następnego dnia.