Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siemię lniane jako środek osłaniający przewód pokarmowy, świetnie sprawdza się w takich ciasteczkach. Mąka i siemię najpierw są gotowane potem dopiero pieczone. Smaczne, szybkie i proste ciasteczka które zawsze się udają.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Mąkę wymieszać z solą i cukrem. Olej z wodą zagotować, wsypać mąkę, zmniejszyć gaz i mieszać najlepiej drewnianą łyżką. Po kilku minutach zdjąć z ognia i przestudzić do delikatnie ciepłej masy.
Ciasto ugnieść na zwartą masę, potem wałkować na grubość 1/2-3/4 cm, bez podsypywania mąka. Wyciąć małe kwadraty. Piec w 200 C około 13 minut.