Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siemię lniane jako środek osłaniający przewód pokarmowy, świetnie sprawdza się w takich ciasteczkach. Mąka i siemię najpierw są gotowane potem dopiero pieczone. Smaczne, szybkie i proste ciasteczka które zawsze się udają.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1990
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1990
Składniki
Mąkę wymieszać z solą i cukrem. Olej z wodą zagotować, wsypać mąkę, zmniejszyć gaz i mieszać najlepiej drewnianą łyżką. Po kilku minutach zdjąć z ognia i przestudzić do delikatnie ciepłej masy.
Ciasto ugnieść na zwartą masę, potem wałkować na grubość 1/2-3/4 cm, bez podsypywania mąka. Wyciąć małe kwadraty. Piec w 200 C około 13 minut.