Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane robiłam po raz pierwszy i muszę przyznać że są pyszne. Dodatek bakalii wzbogacił ich smak.
miska, łyżka, papier do pieczenia, blaszka,
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 209
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1079
Polecam.
Odsłon: 1057
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 209
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1079
Polecam.
Odsłon: 1057
Składniki
Płatki owsiane wymieszać z cukrem , jajkami, kakao, miodem, proszkiem do pieczenia, dodać aromat, bakalie jak ktoś lubi, a na samym końcu jogurt naturalny. Wszystkie składniki dobrze połączyć. Łyżką formować kopczyki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 15 - 20 min. Po upieczeniu wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Smacznego.