Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite i pożywne ciasteczka pełne ziaren słonecznika, siemienia lnianego i płatków owsianych. Całość otula waniliowo - czekoladowa nuta, dzięki czemu dodatkowo rozpieszczamy nasze kubki smakowe :)
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2532
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 758
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1293
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2532
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 758
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1293
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy płatki owsiane, ziarna słonecznika, siemię lniane, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Mieszamy wszystkie suche składniki. * Podana ilość składników, odpowiada szklance o pojemności 200 ml.
Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do niego cukier trzcinowy - mieszamy dla delikatnego rozpuszczenia cukru i studzimy zawartość. Po ostudzeniu dodajemy olej rzepakowy i dwa jajka i dokładnie mieszamy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, studzimy i wraz z kilkoma kroplami aromatu dodajemy do rondelka z rozpuszczonym masłem i pozostałymi składnikami - dokładnie mieszamy.
Powstałą masę łączymy z suchymi składnikami i wyrabiamy ciasto.
Z powstałego ciasta formujemy ciasteczka i układamy je w odpowiednich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę z uformowanymi ciasteczkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 12 minut. Po ostudzeniu ciasteczka przechowujemy w metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)