Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite i pożywne ciasteczka pełne ziaren słonecznika, siemienia lnianego i płatków owsianych. Całość otula waniliowo - czekoladowa nuta, dzięki czemu dodatkowo rozpieszczamy nasze kubki smakowe :)
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1650
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18582
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6198
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1120
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1650
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18582
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6198
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1120
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy płatki owsiane, ziarna słonecznika, siemię lniane, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Mieszamy wszystkie suche składniki. * Podana ilość składników, odpowiada szklance o pojemności 200 ml.
Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do niego cukier trzcinowy - mieszamy dla delikatnego rozpuszczenia cukru i studzimy zawartość. Po ostudzeniu dodajemy olej rzepakowy i dwa jajka i dokładnie mieszamy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, studzimy i wraz z kilkoma kroplami aromatu dodajemy do rondelka z rozpuszczonym masłem i pozostałymi składnikami - dokładnie mieszamy.
Powstałą masę łączymy z suchymi składnikami i wyrabiamy ciasto.
Z powstałego ciasta formujemy ciasteczka i układamy je w odpowiednich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę z uformowanymi ciasteczkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 12 minut. Po ostudzeniu ciasteczka przechowujemy w metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)