Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka budyniowe
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Z podanych wyżej składników oprócz budyni zagniatam ciasto które dzielę na 3 części ,do każdej części ciasta daję inny smak budyniu i zagniatam ,ciasta odstawiam na 1 godzinne do schłodzenia do lodówki .Ciasteczka rozpłaszczam widelcem lub robię wzorki wałkiem z wzorkami tak z całością ciasta
Ciasteczka piekę w 18 stopniach na środkowej półce 15 minut
Na polewę rozpuszczam z mlekiem Ciasteczka do polowy mocze w rozpuszczonej czekoladzie z mlekiem i posypuje wiórkami ,ale ozdobić można indywidualnie ,lub zostawić bez niczego posypać cukrem pudrem
Życzę smacznego i zapraszam na fil z wykonaniem ciasteczek