Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , lekko chrupiące ciasteczka do kawki.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 18
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 201
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1213
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 18
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 201
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1213
Składniki
Masło rozpuszczam w garnku , dodaję cukier wanilinowy i wiórki kokosowe i mieszając podgrzewam ok. 3 minuty. Studzę.
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier i cały czas ubijając żółtka. Ubijam 5 minut. Całą resztę mieszam łyżką. Najpierw dodaję wiórki z masłem , a następnie obie mąki i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszam.
Piekarnik rozgrzewam do 190 stopni. Ciastka wyjmuję łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok. 15 minut do złotawego koloru. Ciastka wyjmuję i studzę. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej i polewam ciastka.