Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , lekko chrupiące ciasteczka do kawki.
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20332
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 348
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1048
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1304
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20332
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 348
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1048
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1304
Składniki
Masło rozpuszczam w garnku , dodaję cukier wanilinowy i wiórki kokosowe i mieszając podgrzewam ok. 3 minuty. Studzę.
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier i cały czas ubijając żółtka. Ubijam 5 minut. Całą resztę mieszam łyżką. Najpierw dodaję wiórki z masłem , a następnie obie mąki i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszam.
Piekarnik rozgrzewam do 190 stopni. Ciastka wyjmuję łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok. 15 minut do złotawego koloru. Ciastka wyjmuję i studzę. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej i polewam ciastka.